ANNONSØRINNHOLD FRA BAVARIA BÅT NORGE

Bavaria C42

Bavaria utvider C-serien

Bavaria C42 ble lansert i januar og kommer i tillegg til båtene som produseres i dag.

– Det blir en stor båt, og det har vært viktig for oss å få mye volum og komfort, da det er viktig for kundene. Samtidig står seilegenskapene i høysetet, seilareal i forhold til vekt er meget høyt, forteller Lars-Erik Solvang som har fått studert båten, også under utviklingsprosessen. 42 fot er med baugspryd. Skroglengden er akkurat innenfor 12 meter, det vil si 40 fot.

Mye volum

Båten er 4,29 meter bred, og har bredden helt mot hekken. Det gir enormt med volum. Køyene er blitt langt bredere enn hva de var på de eldre modellene. I alle lugarer er det mulig å ligge med hodet inn, slik at det ikke er nødvendig å snu seg i køya.

Køya i eierlugaren er ekstra lang, og det er to meter lengde selv forut for badet på styrbord side.

Designerne har økt avstanden mellom leider og hovedskottet. Det gjør at båten oppleves større. Byssa er flyttet bakover, og kartbordet frem, så det er en del av salongen.

Sporty turseiler

Seilegenskapene står i høysetet, seilareal på 100,6 kvm er høyt i forhold til båtens vekt. Det vil gi gode lettvindsegenskaper.

Skroget får en knekk bak mot hekken. Som C45 og C50 vil 42-foteren også få selvslående fokk som standard, men på en av tegningene fra verftet har båten en større fokk.

Baugspryd ser også ut til å bli en del av pakka. Praktisk for ankeret, og ikke minst for større sløreseil. Cockpitlayouten blir mer tradisjonell. Båten får fire vinsjer som standard, men fallvinsjer på hyttedekk.

Det vil være mulig å få to vinsjer bak ved rormannen, og å føre skjøter til bake til disse, slik at rormannen også kan trimme seilene. Løsningen vil gi god fleksibilitet.

Cockpiten får høye karmer. Benkene L-form, og det blir ett stort bord, ikke to som på C45. Det er også vippbare tofter bak rormannen.

Båtens pris er meget konkurransedyktig og vil starte på ca 2,2 millioner levert på vannet i Leangbukta.

Bavaria har nå fire modeller i C-serien, fra 42 til 57.