ANNONSØRINNHOLD FRA HALLBERG-RASSY

Hallberg-Rassy 340 levererar det bästa Hallberg-Rassy står för.

Hallberg-Rassy 340 levererar det bästa Hallberg-Rassy står för, kombinerat med det senaste inom design. Hon ger högre komfort och prestanda i samma båt och lägger ribban på en nivå ingen tidigare trodde var möjligt för en båt i denna storleksklass. Hallberg-Rassy 340 ger snabb, enkel och bekväm segling.

Seilmagasinet testade nya Hallberg-Rassy 340 mot föregångaren 342 och skriver:

En god båt er blitt mye bedre

Verftets nye 34-foter er en radikal båt fra Orust, og sannsynligvis den beste båten de noen gang har produsert.

Nye Hallberg-Rassy gikk overraskende fort på kryss, og holdt minst en knop høyere fart enn 342. Etter en kryss på ca. 90 minutter i motstrøm, var vi fremme på Gullholmen ca. 20 minutter før den 12 år gamle båten. To ror gir et suverent grep, og det blir ingen dramatikk, tross den friske vinden.

Vi vet at Hallberg-Rassy 342 er en bra båt. Vi opplevde at Hallberg-Rassy 340 er enda bedre. Men slike båter er bygd for å leve i, og på dette området er skillet mellom båtene enda større. Den nye båten har en cockpit og en salong som en 40-foter.

Vår test viser klart hvilken vei utviklingen går, og at det svenske verftet henger med.

Det er en opplevelse å komme under dekk på Hallberg-Rassy. Det lukter godt, og finishen er et fryd for øyet. Etter å ha seilt en kald oktoberdag i kuling, og så kommet ned under dekk i en varm båt med behagelig LED-belysning, er det enkelt å forstå hvorfor det er et marked for disse svenske båtene. Hallberg-Rassy 340 har samme planløsning på innredningen som Hallberg-Rassy 310, og den er genial. Innredningen er noe Hallberg-Rassy ikke tuller med. De små båtene er like eksklusive og komfortable som de større modellene. Det er godt med stueplass, og volumet er utnyttet nærmest optimalt på begge båter. Fordelen med nyheten 340 er at skroget har så mye mer volum, og fremstår derfor som en båt en størrelse opp.

Hallberg-Rassy 340 er ingen billig båt, men byr på mye. Den har moderne løsninger som nedfellbar badeplattform og doble ratt, men samtidig har verftet ikke gitt slipp på tradisjonelle kvaliteter.Volumdisponeringen er nærmest optimal, og ved at verftet har utnyttet volumet bedre, er det mulig å gå ned en størrelse, og dermed forsvare en høyere pris.

34-foteren har det meste av moderne funksjoner vi finner fra de store produksjonsverftene, men med en kvalitet og soliditet som begynner å bli sjelden. 34-foteren er en modell som har få konkurrenter, og den er en av verftets beste.

Se mer hos Hallberg-Rassy