ANNONSØRINNHOLD FRA NORDIC YACHTS

Italia Yachts endelig i Norge:
Europas nye favoritt

Prisbelønnede Italia Yachts er spesielt kjent for gode seilegenskaper og en god merittliste, samtidig som at båtene har god bokomfort. Båtene får norgespremiere på Båter i Sjøen

Det er seileren Eystein Lyche som har sikret seg agenturet i Norge, og første båt kommer allerede denne sommeren.

– Italia Yachts har siden første båt ble lansert i 2011, hevdet seg stort i flere regattaer rundt om i verden og blitt et merke som folk i Europa er blitt oppmerksomme på, forteller Lyche.

Båtene er en krysning mellom regatta- og bobåt, og modellserien strekker seg fra 9,98 til 20,98 meter. Båtene bygges i Italia og er kjent for solid håndverk og god kvalitet. Til Norge kommer en Italia Yachts 9.98.

Eystein Lyche har seilt hele livet og vært involvert i flere seilprosjekter og regattaer. Nå er han aktuell som importør for Italia Yachts.
Eystein Lyche har seilt hele livet og vært involvert i flere seilprosjekter og regattaer. Nå er han aktuell som importør for Italia Yachts.

Verdensmester

Italia Yachts 9.98 er en moderne og lekker ytelsesbåt som samtidig bærer lett i sjøen, takket være den optimale balansen mellom lens og kryss, både i sterk og lett vind. 9.8 er i Fuoriserie-versjonen, er designet for morsom sportsseiling og egner seg godt på regattabanen så vel som i naturhavnen med familien. Båten har to lugarer, toalett, bysse og salong under dekk, og en stor og åpen cockpit.

– Modellen har vunnet tre påfølgende OCR-verdensmesterskap, og her har du en båt med det lille ekstra som er morsom å seile med i fjorden, bruke som turbåt og til å delta i regatta med. Den er dessuten ratet såpass fornuftig at du har en vinnerkandidat, forteller Lyche entusiastisk.

Italia Yachts 9.98 har en frapris på 1.750.000 kroner, og godt utstyrt havner den på cirka 2,8 millioner kroner.

Seilt hele livet

Bak importøren ligger en stor lidenskap og interesse for båt- og sjølivet, og spesielt seiling. Eystein Lyche har seilt hele livet og vært involvert i flere seilprosjekter her hjemme og utenlands. Lyche har blant annet seilt på et TP52-lag i Australia, som regnes for å være seilingens svar på Formel 1. Gjennom arbeidet har han også seilt hjem og levert flere store seilyachter, og han har etter hvert blitt kjent med en rekke verft og deres kvaliteter. For Norge har han stor tro på Italia Yachts.

– Dette blir første gang Italia Yachts er representert i Norge, og timingen er perfekt. Jeg tror mange ser til Norge som sitt nærmeste ferieland, og kravene til bokomfort har økt i takt med produsentenes løsninger. Dessuten tror jeg flere søker en aktiv ferieform, og da er seiling og båtliv solide vinnere.

– Italia Yachts harmonerer både bokomfort og løsninger med båter som seiler svært godt, og som dessuten har gode vinnersjanser. Det betyr at båtene kan brukes av familie i helger og ferier, og på regattabanen med venner utenom, forteller han.

Italia Yachts 9.98 kommer til Norge i juli denne sommeren.
Italia Yachts 9.98 kommer til Norge i juli denne sommeren.