ANNONSØRINNHOLD

Seilere driter ikke i fjorden

Vollen Marina ønsker båtfolket velkommen til å tømme septiktanken i et moderne og effektivt tømmeanlegg. Nå lokkes båtfolket med tømmerabatt og forfriskninger.

Vollen ligger lett tilgjengelig i Asker på vestsiden av Indre Oslofjord, og marinaen her har investert i et moderne tømmeanlegg for septik fra båter. Anlegget er koblet til Veas-anlegget som renser avløpsvannet fra nær en million innbyggere rundt Oslofjorden. Her renses kloakken for nitrogen og fosfor og organiske stoffer.

– Det er enkelt å legge til med båt for å tømme septiktanken her, og ved siden av tømmestasjonen kan vi friste med en bryggebar med is og forfriskninger, lokker daglig leder Morten Gjeruldsen i Vollen Marina.

Han har lenge jobbet for et bærekraftig båtliv, og mener at båtfolk flest ønsker å ta ansvar for miljøet.

 Hyggelig opplevelse

– Mange sier at båtkloakken er for musepiss å regne i forhold til alle andre forurensningskilder, men vi må alle bidra med vårt. Nå kan vi bokstavelig talt si at vi driter ikke i fjorden, sier Gjeruldsen.

Vollen Marina har investert store beløp i tømmeanlegget som ligger på en flytebrygge helt ytterst mot fjorden i Vollen. For å finansiere tømmeanlegget vil Gjeruldsen innføre en stykkpris for tømming, og betaling gjøres gjennom appen Marina Booking, som også brukes til å betale gjestehavnsplasser, strøm, dusj og sanitæranlegg i marinaen.

I sommer lokker Vollen Marina båtfolket med gode rabatter til alle som tømmer septiktanken, og det legges opp til en abonnementsordning som gir lavere priser til dem som bruker anlegget regelmessig.

Vollen Marina kan for øvrig by båtfolket som svinger innom på en rekke hyggelige opplevelser og nyttig tjenester. Her kan man bunkre diesel eller bensin og kjøpe is. Det er kiosk, bar, food truck og bryggerestaurant i marinaen.

– Gjør septiktømmingen til en positiv opplevelse. Kom innom oss i Vollen, og opplev sommeridyllen i Oslofjorden, inviterer Gjeruldsen, som vil gjøre Vollen til Norges ledende miljøhavn.