Annonsørinnhold

Tysnesfestivalen: Fantastiske forhold for nydelige konsertkvelder.
Tysnesfestivalen: Fantastiske forhold for nydelige konsertkvelder.

Ta turen til Tysnesfestivalen

Tysnesfest inviterer i til nok en festival fylt med gode minner, fantastiske konsertopplevelser og spennende aktiviteter!

Publisert Sist oppdatert

Siden starten i 2007 har festivalen på gudeøyen Tysnes vokst til å bli en av Norges største og mest populære. I 2017 satte de publikumsrekord med over 32 000 gjester, og det på en øy der det bor under 3000 fastboende!

Tysnesfestivalen: Fantastiske forhold for nydelige konsertkvelder.
Tysnesfestivalen: Fantastiske forhold for nydelige konsertkvelder.

Øyen Tysnes ligger sør for Bergen, øst for Stord og nord for Haugesund og Stavanger. Her kommer du like lett til med egen båt som i bil. Festivalhavnen har plass til nærmere 400 båter. Har du ikke egen båt kan du velge mellom festivalcampen - der det går shuttlebuss til festivalområdet, eller du kan bo i Podtown.

Båtfolket har alltid satt stor pris på Tysnesfest, og havnen har alltid blitt svært godt besøkt. I 2017 og 2017 måtte man ha festivalbillett for å ligge i havnen, men den regelen er fjernet i 2019. Det er helt tydelig at dette er satt pris på, for nesten halvparten av alle båtplassene tilgjengelig er allerede booket.

Våge Gjestehamn har for alvor blitt oppgradert i 2019. Den store E-bryggen som har lagt under festivalen tidligere er nå blitt en fast installasjon i Våge. I tillegg til de 660m med flytekai som ligger her fast blir det lagt ut ytterligere 550m med flytekai under festivalen, så det blir svært god plass til mange gjester.

Tysnesfestivalen: Her sees Våge Gjestehamn slik den ligger hele året. Vestlandets største gjestehavn?
Tysnesfestivalen: Her sees Våge Gjestehamn slik den ligger hele året. Vestlandets største gjestehavn?

Bergen Marinesenter kommer slik de alltid har gjort med sin bruktbåtmesse fra kaien til Mandelhuset, og i år blir det også «Dra til sjøs» nybåtmesse med båter fra for eksempel Motor-Drange, Nautic Marine, Viknes, E39 Båt, Princess og Båtens Beste.

Festivalen starter onsdag 10. juli med motbakkeløpet Ramnanuten Opp, konsert/dikt av Helge Jordal som fremfører Terje Vigen, improteater fra Småsceneri og til slutt på kvelden blir det kino for barna i Tentipien på den store E-brygga.

Tysnesfestivalen 2019
Tysnesfestivalen 2019

Av godbiter torsdagen må det nesten trekkes frem konserten med Skambankt – Unplugged på Tysnessåta 753 moh. Man kan gå helt til toppen fra Våge, og de siste årene har det kommet hele 2400 mennesker på disse konsertene.

På kveldskonsertene torsdag spiller følgende band: Novocaine, Rotlaus, LIND+NILSEN+FUENTES+HOLM, LÖV, Åge og Sambandet og D.D.E.

Fredag og lørdag blir det aktiviteter hele dagene med gratis marknadsdag, lokalmatmesse, Sjonglører og ablegøyemakere, konserter for barna med blant annet Vilde og Anna, Serlina, Gutta og ikke minst youtubeshow med Murdrocks og Agnetesh.

Fredag arrangeres det Ta Sjansen med mange tusen mennesker som tilskuerer, og lørdag 13. juli blir det for første gang arrangert den noe spesielle sporten Dødsing på Tysnesfest.

Tysnesfestivalen: Ta Sjansen er et svært populært innslag.
Tysnesfestivalen: Ta Sjansen er et svært populært innslag.

Døds Challenge Tysnes er et offisielt DC-event der vinneren går direkte til finalen i VM i døds som arrangeres i Frognerbadet i Oslo seinere i år.

Fredagskvelden på konsertområdet kommer følgende band: Staut, 10cc(UK), Skambankt, AURORA, DJ Axillar og Matoma

Lørdagskvelden begynner heftig, og Staysman&Lazz, Mads Hansen og Oral Bee&Mr. Pimp Lotion inviterer til «Det sjukaste vorspielet». Her oppfordres det til å komme tidlig, for denne gjengen går på scenen allerede litt etter halv syv. De blir etterfulgt av: Shuffle Baby, Kriminell Kunst, Ina Wroldsen, Julie Bergan, Kjartan Lauritzen og til slutt kommer Broiler på scenen for å avslutte konsertkveldene med pyro og smell.

Søndag 14. juli kan du få med deg den årlige Dagen-derpå gudstenesten, og tilslutt en nydelig konsert med Marthe Wang i kirken på Onarheim.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Tysnesfest, og du kan kjøpe dine billetter her:

Tysnesfest.no/billetter